Vasile Vita: Schimbările din economia mondială se petrec cu o viteză fenomenală

0

Economia mondială a ajuns într-o perioadă a schimbărilor, iar aceste schimbări se petrec cu o viteză fenomenală. Marile tendințe influențează direct marile afaceri din Cluj, care sunt, la rândul lor, conectate la piețele internaționale. Una dintre cele mai serioase afaceri este Vitacom, fondată de omul de afaceri Vasile Vita, care deține și calitatea de consul onorific al Turciei la Cluj.

În acest an, cifra de afaceri a Vitacom va ajunge la peste 12 milioane de euro, iar echipa acestei companii numără 100 de persoane. Una dintre principalele provocări cu care se confruntă Vitacom este criza forței de muncă, o criză deja generalizată în Cluj. Vasile Vita crede că ar fi nevoie de mai multe măsuri pentru a rezolva această criză. Este vorba de reforma sistemului public, de aducerea de muncitori străini și de robotizare.

O altă provocare, ce aduce cu sine și oportunități, este mutarea sediului Vitacom. Compania clujeană își va stabili cartierul general, precum și principalul depozit în Apahida. În prezent, birourile staff-ului și depozitul Vitacom sunt situate pe strada Bună Ziua, o zonă care devine tot mai aglomerată datorită dezvoltărilor imobiliare. Mutarea sediului în Apahida presupune o investiție de cinci milioane de euro.

Mai multe detalii, în emisiunea Business Cafe, moderată de Claudiu Pădurean.