1575 elevi înscriși la cursurile de recuperare a materiei, cei mai mulți sunt de la țară

0

Până acum, s-au înscris la activități remediale (programul ”Școala după școală”) 1575 elevi, din 49 de școli, dintre care 842 sunt din învățământul primar și 733 din cel gimnazial, a declarat, în direct la Via Cluj TV inspectorul școlar general Marinela Marc. 

Elevii vor face 20 de ore de recuperare a materiei pe lună, câte 1-2 pe zi. Vor fi, în medie 12 elevi într-o clasă. Activitățile remediale se vor desfășura până în luna august.

”Majoritatea sunt elevi din mediul rural. În patru școli, părinții, elevii și profesorii au ales să facă aceste ore remediale sâmbăta”, a precizat inspectorul general Marinela Marc.

Prima generație care susține examene de Evaluare Națională după programa nouă

Elevii care se află acum în clasa a VIII-a fac parte din prima generație care va susține examenul de Evaluare Națională.

”Ei au început, în urmă cu patru ani, să lucreze după programe noi, când au intrat în clasa a V-a și firesc, examenul se va desfășura după o programă de examen nouă, adaptată programelor școlare din acești ani V-VIII de gimnaziu. Practic, subiectul lor la examene, și asta vor vedea la simulare, prima dată, va arăta ca o broșurică, de minimum 5 pagini, care va avea colțul secretizat, așa cum era pe vremuri acele concursuri Cangurul matematic, Cangurul lingvistic”, a mai spus Marinela Marc la Via Cluj TV.

Îngrijorare pentru elevii din clasele terminale

”Nu știu la ce să mă aștept în această vară. Eu am de mult îngrijorări legat de modul în care sunt pregătiți elevii în acest an pentru aceste examene. Dacă anul trecut au fost primul semestru toți la școală și s-a luat decizia ca pentru examene să conteze doar conținuturile din semestrul I și  din anii intermediari, V-VII, respectiv IX-XII, pentru cei de la Bacalaureat, iar semestrul II în mare parte a fost alocat activităților de fixare, de aprofundare, motiv pentru care rezultatele au fost bune, la nivel național. Sigur, la noi au fost extraordinare. În acest an școlar lucrurile stau foarte diferit și nu cred că cineva este în măsură să aprecieze în momentul acesta care este nivelul tuturor elevilor. E greu și la nivelul unui județ sau a unei școli să faci astfel de evaluări pentru că școlile au fost în scenarii diferite, n funcție de incidența cazurilor de îmbolnăvire”, a declarat Marinela Marc.

 

banner