320 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID 19, în ultimele 24 de ore RAED ARAFAT: Situația s-a deteriorat

0

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 320 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID 19 iar Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, privește situația cu îngrijorare.

„În ultimele zile, situatia infectiilor cu SARS-COV2 si in mod deosebit numarul cazurilor active s-a deteriorat. Graficul arata cum numarul cazurilor active incepe sa creasca dupa o perioada mai lunga de scadere continua.

Era de asteptat ca masurile de relaxare sa duca la astfel de situatie insa depinde de noi daca cresterea se va mentine sub control sau nu.

Regulile de distantare si igiena trebuie respectate!

Nu va lasati influentati de parerile neavizate si de dezinformarile din mediul retelelor de socializare!”, scrie Raed Arafat pe Facebook.

Câți infectați, câte decese?

Până astăzi, 14 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.999 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.719 au fost declarate vindecate și externate.

Grupul de Comunicare Strategică a reluat apelul către populație pentru respectarea cu strictețe a măsurilor generale de protecție sanitară – purtarea măștii în spații închise, păstrarea distanței față de alte persoane, evitarea atingerii suprafețelor comune și a contactului direct, igienizarea frecventă a mâinilor.

Până astăzi, 1410 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Numai sâmbătă și duminică au fost înregistrate 16 decese (9 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Iași, Olt, Sibiu și Suceava.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

La ATI, în acest moment, sunt internați 165 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 560.596 de teste.

Cazuri la Cluj

În spitalele din Cluj avem 52 de persoane infectate cu noul coronavirus, din care 37 din județul Cluj.

5 persoane sunt internate în ATI, din care 3 din județ. Avem 555 de vindecați și externați, din care 442 din județul Cluj.

Total decedați: 26, din care 15 din județul Cluj.

banner