banner

A început Conferința Internațională a Clusterelor la Cluj

0

Una dintre cele mai importante conferințe internaționale este organizată la Cluj. Aproape 200 de reprezentanți ai unor clustere, companii și instituții din 23 de țări participă la Conferința Internațională a Clusterelor din Transilvania. Evenimentul aduce la Cluj personalități de talie internațională, antreprenori experimentați, dar și reprezentanții unor start-up-uri inovatoare care au ocazia să se întâlnească cu potențiali investitori.

Uneori, micile companii găsesc cele mai bune căi pentru a realiza acest lucru. Este cazul unui producător de mobilă din Târgu Lăpuș, care a brevetat un nou tip de material, care este utilizat inclusiv de producători de mobilă de talie mondială.

O altă provocare este legată de gestionarea eficientă a resurselor regenerabile. Există linii de finanțare pentru companiile preocupate să inoveze în domeniul energiei verzi.

Ultimii ani au adus o creștere a interesului potențialilor investitori pentru companiile clujene din domeniul tehnologic. Însă fondatorii start-up-urilor trebuie să învețe cum să își transpună ideile în practica economică.

Conferința clusterelor de la Cluj va începe mâine și se va încheia vineri.

banner