Admitere UBB Cluj 2023-2024: NOI programe de licență și master – care sunt cele mai căutate specializări

0

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va scoate la concurs, pentru anul universitar 2023-2024, peste 5.000 de locuri la buget și 13.000 la taxă. Candidații vor putea alege între cele 252 de programe de licență (cu frecvență, frecvență redusă sau la distanță), 236 de programe de master, respectiv 32 de domenii de doctorat. În acest an, admiterea la UBB vine cu noutăți în ceea ce privește specializările oferite. Pentru detalii, vezi materialul de mai sus. 

UBB propune, la FSPAC, specializarea Media Digitală în limba maghiară, iar la Facultatea de Psihologie specializările Pedagogia învățătântului primar și preșcolar (Reșița, la distanță) și Științe cognitive (în limba engleză, o specializare la limita între psihologie și tehnologie).

Datorită numărului scăzut de candidați la master de anul trecut, cât și a nevoiei de specialiști în domeniul tehnologiei și ingineriei, UBB va pune la dispoziția candidaților șapte programe de studii de master noi:

  • Facultatea de Matematică și Informatică: programul de Securitate cibernetică/Cyber Security (în limba engleză – organizat în rețea internațională), Bioinformatică aplicată în științele vieții (în engleză)
  • Facultatea de Geografie: Resurse turistice și dezvoltare durabilă (Zalău)
  • Facultatea de Psihlogie: Psihologie clinică: evaluare și intervenție (maghiară)
  • FSEGA: Analiza datelor de business și financiare (maghiară)
  • Facultatea de Studii Europene: Cultură politică și studii globale (germană)

VEZI ȘI:

Nou program de masterat în securitate cibernetică va fi lansat la UBB Cluj-Napoca

UBB Cluj-Napoca: Unui reputat profesor american i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa

UBB atrage cel mai mare număr de cercetători internaționali și cel mai mare buget în PNRR

 

 

banner