Aeroportul din Cluj continuă să performeze, în ciuda războiului din Ucraina

0

Războiul din Ucraina, declanșat în urma invaziei rusești, a afectat grav traficul de aerian de pasageri și de mărfuri la nivel european. Însă Aeroportul Internațional din Cluj continuă să performeze și în acest context foarte dificil.

În primul rând, nu existau foarte multe zboruri care să fi legat aeroporturile românești de cele ucrainene. În al doilea rând, conducerile aeroporturilor, împreună cu reprezentanții companiilor aeriene, și-au manifestat solidaritatea cu refugiații, care au primit un mare număr de bilete gratuite pentru a putea pleca spre destinațiile în care au dorit să se pună la adăpost, după cum spune directorul Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, David Ciceo.

În aceste condiții, clienții companiilor aeriene și-au menținut încrederea în transportatori. Traficul aerian din România a cunoscut o revenire spectaculoasă. Numărul total de pasageri din România a crescut de 3,4 ori în primul trimestru al anului 2022, comparativ cu primul trimestru al anului 2021.

Astfel, în primul trimestru al lui 2021, aeroporturilor românești au avut în total 916.500 de pasageri. În aceeași perioadă a anului curent, numărul total al pasagerilor a crescut la 3.085.700, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică.

În prezent, în Top 3 aeroporturi din România se află București-Otopeni, Cluj și Iași. Top 3 destinații externe este compus din Londra-Luton, Milano-Bergamo și Madrid-Barajas. La nivelul țărilor, cei mai mulți pasageri au plecat și au venit din Italia, Marea Britanie și Germania.