Aeroportul Internațional Avram Iancu a depășit pragul de 2.000.000 de pasageri

0

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj l-a sărbătorit pe pasagerul său cu numărul 2.000.000 înregistrat în anul 2019. Acest prag semnificativ de pasageri a fost atins anul acesta cu trei zile mai repede, comparativ cu anul 2018, ca urmare a unei tendințe pozitive de creștere a traficului aerian din primele opt luni ale anului.

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj atinge pentru a treia oară în istoria sa pragul de 2 milioane de pasageri înregistrați într-un an calendaristic, realizare deosebit de importantă ce se datorează atât strategiei de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, cât și extinderii rețelei de rute respectiv a numărului de operatorii aerieni.

Pasagerul cu numărul 2.000.000 înregistrat în anul 2019, a fost transportat anul acesta de către operatorul aerian Blue Air, pe zborul său cu numărul 0B 3756 de la Dublin la Cluj-Napoca. Norocosul pasager, a fost selectat în timpul călătoriei sale spre Aeroportul Internaţional Cluj și premiat în prezenţa reprezentanților companiei aeriene, reprezentanţilor Consiliului Județean Cluj, a reprezentanţilor celorlalte autorităţi locale şi instituţii sau organizaţii partenere, respectiv a reprezentanților mass media.

Directorul general al companiei aeriene Blue Air, Oana Petrescu, a declarat cu această ocazie: „Suntem încântați să celebrăm acest eveniment alături de partenerii noștri de la Aeroportul Internațional Cluj. Evenimentul de astăzi este rezultatul pasiunii comune pentru zbor și călătorii. Până acum, peste 1 milion de pasageri Blue Air au fost întâmpinați de acest aeroport, iar numărul este în continuuă creștere. Compania noastră este în plin proces de îmbunătățire a serviciilor și comunicării cu pasagerii. Și ne bazăm pe buna colaborare cu reprezentanții Aeroportului din Cluj pentru a dezvolta și mai mult calitatea serviciilor”.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, Viorel Federiga a declarat cu ocazia acestui eveniment: „Aeroportul Internaţional Cluj depăşeste iată pentru al treilea an consecutiv pragul de 2.000.000 pasageri ceea ce nu poate fi decât o confirmare a unei dezvoltări solide a traficului său de pasageri. Este o realizare deosebită pentru primul aeroport regional al ţării şi un argument suplimentar de continuare a eforturilor de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, pentru depăşirea de noi şi noi recorduri în fiecare an.”

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, a spus că „An de an, Aeroportul Internaţional Cluj, reuşeşte să îşi depăşească limitele şi să atingă noi recorduri de pasageri. Anul acesta, în lunile iulie şi august a fost depăşit pragul de 300.000 de pasageri lunar, o premieră pentru un aeroport regional din România. Pragul de 2.000.000 de pasageri înregistraţi este o confirmare a unei creşteri susţinute a organizaţiei, care ar nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Consiliului Judeţean Cluj sau fără un mediu academic, cultural sau de afaceri extrem de bine dezvoltat la Cluj-Napoca. Nu în ultimul rând doresc să mulţumesc companiei Blue Air şi tuturor pasagerilor noştri care au contribuit de-a lungul timpului la povestea de succes care este: Aeroportul Internaţional Cluj”.

 


banner