Alegeri tensionate în comuna Chețani – Egalitate perfectă între candidați

0

Într-o turnură neașteptată a alegerilor locale din comuna Chețani, județul Mureș, președintele Forța Dreptei Mureș, Mihai-Dan Fărcaș, a anunțat, marți, 11 iunie, s-a înregistrat o egalitate perfectă între actualul primar, Emil Florin Mocan (PSD), și contracandidatul său din partea Alianței PMP-Forța Dreptei, Daniel Bega. Ambii candidați au obținut exact 431 de voturi fiecare.

“Surprinzător, atât candidatul Alianței PMP-Forța Dreptei, domnul Bega Daniel, cât și Mocan Emil Florin, primar în funcție, candidatul PSD, au oprit contorul voturilor la 431! Egalitate! Ceva mai rar întâlnit în ultima perioadă (…) A fost o competiție grea în tot județul, multă confuzie privind variantele de alianțe pe care alegătorii le puteau alege, atunci când căutau Forța Dreptei sau PMP. De aceea, această ultimă bătălie electorală este foarte importantă pentru noi, pentru că putem da un primar și noi și putem ponta prezent în administrația locală a comunei Chețani”, a declarat Mihai-Dan Fărcaș.

Candidatul Alianței PMP-Forța Dreptei, Daniel Bega, și-a exprimat regretul că nu a contestat persoanele care au obținut viza de flotant în Chețani, sugerând că acestea au fost aduse special pentru a influența rezultatul alegerilor.

“Îmi pare rău că nu am contestat flotanții mutați pentru scop electoral, actuali angajați în cadrul primăriei Chețani, ce până acum câteva luni erau înregistrați și cu îndemnizație de transport, ei locuind fizic și real în Luduş”, a precizat Daniel Bega.

Primarul comunei Chețani, Emil Florin Mocan, a confirmat că voturile au fost numărate de mai multe ori pentru a se asigura de corectitudinea rezultatului. Mocan a subliniat că egalitatea de voturi reflectă dorința cetățenilor și a anunțat că votul se va relua peste două săptămâni.

“Dorința cetățenilor a dus la această egalitate de voturi. Trebuie să respectăm rezultatele. În continuare îmi voi aduna echipa și să câștigăm, să ducem o campanie curată. Din păcate, adversarii au dus o campanie murdară, cu minciuni. Voi cere sprijinul tuturor forțelor, chem alături de mine toate forțele politice care m-au susținut și în mandatul trecut, pentru a duce la bun sfârșit proiectele mari pe care le avem în desfășurare.

Cer susținerea tuturor, fără niciun beneficiu, în sensul că nu promit și nu am promis la nimeni niciun fel de funcție, cum adversarii încearcă să promită. Sunt secții de votare în care voturile exprimate s-au numărat și de 7-8 ori, în special la Chețani. Am înțeles că prin lege, peste două săptămâni, de Rusalii, se va organiza un nou tur de scrutin”, a declarat Emil Florin Mocan.

Interesant este că nu doar în Chețani s-a înregistrat o astfel de situație. Într-o comună din Apuseni, alegerile locale s-ar putea relua după ce s-a constatat o egalitate de voturi între actualul primar liberal, Ionel Bulgăr, și contracandidata sa de la PSD, Aurelia Popa. Potrivit rezultatelor provizorii publicate de AEP, ambii candidați din comuna Poșaga au obținut câte 345 de voturi fiecare.

Ionel Bulgăr este primar în Poșaga din anul 2012, iar înainte de asta, între 2008 și 2012, a fost viceprimar.

banner