Alin Tișe: Consiliul Județean are în derulare 26 de proiecte europene

2

Consiliul Județean Cluj este unul dintre performerii în domeniul atragerii de fonduri europene. Potrivit președintelui Consiliului Județean, Alin Tișe, în prezent, administrația județeană are în derulare 26 de proiecte europene, care însumească aproximativ 430 de milioane de lei.

De asemenea, potrivit lui Alin Tișe, pentru a asigura dezvoltarea județului, reprezentanții Consiliului au depus și proiecte finanțabile prin intermediul programului național Anghel Saligny și prin PNRR. În privința PNRR, cele mai importante proiecte sunt cele ale Spitalului Pediatric Monobloc și Centrului Integrat de Transplant. În acest context, Alin Tișe a declarat că a solicitat Ministerului Sănătății să treacă în subordinea Consiliului Județean Institutul de Urologie și Transplant Renal, pentru ca administrația județeană să poată aloca banii necesari pentru dezvoltarea Institutului.

În privința Spitalului Pediatric Monobloc și a Centrului Integrat de Transplant, licitațiile pentru execuție ar putea începe chiar în această primăvară. Alin Tișe a declarat că administrația județeană își va îndeplini obligațiile legate de realizarea acestor proiecte și a adăugat că singura sa temere este legată de faptul că ministerele de la București nu își vor face treaba până la capăt și că nu vor realiza integral reformele convenite cu Uniunea E

Un alt capitol important în bugetul județului Cluj este cel referitor la modernizarea și repararea drumurilor județene. În acest an, administrația județeană va aloca 75 de milioane de lei pentru drumuri.

De asemenea, Alin Tișe a declarat că există posibilitatea ca întreg Parcul Industrial Tetarom V din Luna – Câmpia Turzii să fie preluat, din această fază, de un singur investitor. Este vorba de un constructor de mașini, care dorește să preia întreaga suprafață de 150 de hectare. Primăria Luna, cea care a oferit terenul, este de acord, a adăugat Alin Tișe.