Ambulanță pentru Centrul de Îngrijiri Paliative ”Sfântul Nectarie”

0

O mână de actori inimoși de la Teatrul Nomad și Rotary Club Cluj-Napoca Opera susține cauza îngrijirilor paliative și se implică în ajutorarea Centrului de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din Cluj-Napoca, în cadrul unei campanii de strângere de fonduri necesare achiziționării unei ambulanțe de tip A1 pentru centru. Cum anume? Prin spectacolul caritabil ”Menajeria de sticlă”, ce va avea loc în data de 19 iunie, de la ora 19.00, în sala Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie funcșionează la Cluj-Napoca din 2012. Centrul acordă gratuit asistență medicală care cuprinde: terapia durerii pentru bolnavi aflați în stadiul terminal, atât la sediu în regim de spitalizare continuă, cât și ambulatoriu, consiliere spirituală și psihologică pentru pacienți și aparținători, vizite medicale la domiciliu pentru pacienții din Cluj-Napoca.

Patologiile care impun intervenția prin îngrijiri paliative sunt: cancerul, bolile cardiovasculare, bolile respiratorii cronice, SIDA, diabetul, insuficiența renală, bolile cronice hepatice, unele boli neurologice și malformațiile congenitale.

Evaluarea nevoii de îngrijire paliativă a identificat că aproximativ 172,663 persoane au nevoie anual de îngrijiri paliative în România. În prezent există doar 1,779 paturi de îngrijiri paliative în țară, dintre care 1,037 paturi cu acces fără plată în sistemul public sau prin furnizori ONG de servicii.

Invitate la Romania via Cluj: actrița Narcisa Pintea și Anca Pintilie, de la Rotary Club Cluj-Napoca Opera.


banner