ANM: Cod galben şi cod portocaliu de ninsori viscolite în Cluj

0

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, avertizări de cod galben și portocaliu de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite în zone din Cluj. Avertizările se aplică și pentru alte 14 judeţe, până vineri seara.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 23 noiembrie, ora 22:00 – 24 noiembrie, ora 10:00, va fi în vigoare un Cod portocaliu de vreme rea în Carpaţii Orientali (zona de munte a judeţelor: Suceava, Neamţ, Bacău şi Vrancea), în general la peste 1.500 de metri altitudine. Vântul va avea intensificări susţinute cu rafale de 110 – 130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 de metri.

Totodată, în perioada 23 noiembrie, ora 14:00 – 24 noiembrie, ora 18:00, va intra în vigoare o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni, cu viteze de 60 – 80 km/h. În zona înaltă, rafalele vor depăşi 90 – 100 km/h.

Din a doua parte a nopţii de joi spre vineri (23/24 noiembrie), îndeosebi în masivele montane din nordul ţării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă. Temporar, vântul va prezenta intensificări şi în nordul Crişanei, nord-vestul Transilvaniei şi în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55 – 75 km/h.

Judeţele vizate de avertizarea Cod galben sunt: Suceava, Neamţ, Bacău, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Buzău, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Alba şi Cluj.

Meteorologii precizează că intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40 – 50 km/h, se vor semnala local atât în centrul, cât şi în estul teritoriului.

banner