Aproape 7000 de locuri de muncă disponibile în județul Cluj, 1000 sunt pentru extracomunitari – vezi țările

0

Numărul de locuri vacante este un record al regiunii, iar județul Cluj este pe locul II la nivel național, după București, spune Ana Maria Chiciudean, directorul executiv al AJOFM Cluj,  la România via Cluj. Aceste locuri de muncă vacante le includ și pe cele pentru angajați aduși din străinătate. Află din emisiune dacă vor mai fi acordate angajatorilor subvenții și anul acesta , pentru diferitele tipuri de angajați.

Cele mai căutate meserii de către angajatori sunt din domeniul IT, zona serviciilor – HORECA, sănătate și învățământ.

”Aproximativ 1000 de locuri de muncă pe luă sunt solicitate de către angajatori – corporații multinaționale, firme cu capital românesc, IMM-uri, întreprinderi mici, persoane fizice autorizate, pentru a fi accesate de extracomunitari. Vin din tot spațiul extra, începând cu țările vecine nouă, Republica Moldova, Ucraina (e o situație pe care noi am încercat să o gestionăm sub altă formă), Turcia, Bangladesh, Pakistan, țările arabe, de peste tot vin oamenii să lucreze în România”, a precizat în emisiune Ana Maria Chiciudean, directorul AJOFM Cluj.

Continuă subvențiile și în 2023?

”În anul 2022 am reușit să susținem peste 2200 de astfel de persoane, de locuri de muncă pentru angajatorii clujeni. Este un record de la înființarea Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, în 1999. Este un record și ca sumă de bani, pentru că vom susține, timp de un an 2200 de locuri de muncă, cu 27.000 de lei un an. Este un record și în ceea ce privește eficiența cu care am prelucrat aceste solicitări. Am început să încheiem convențiile cu 1 septembrie anul trecut și astăzi pot să vă spun că am încheiat de plătit anul 2022, urmând să mergem în continuare cu plățile”, a precizat Ana Maria Chiciudean.

Directorul AJOFM Cluj spune că se așteaptă ca județul Cluj să primească un nou buget pentru aceste subvenții pentru anul 2023, o dată cu rectificarea bugetară.