Artiști clujeni, selectați să reprezinte România la Bienala de Design de la Londra – Ce semnifică instalația “Vatra Verde”

0

Asociația Culturală Artistică Art Mirror din Cluj va reprezenta, în premieră, România la Bienala de Design de la Londra, cel mai important eveniment de profil din Europa. Prestigioasa expoziție va reuni 40 de proiecte din 40 de țări și se va desfășura în perioada 1-25 iunie. Instalația cu care artiștii clujeni vor participa este intitulată “Vatra Verde”. 

Instalația ce reprezintă România cuprinde energie regenerabilă, mycelium, obiecte de artă din materiale reciclate, interactivitate, tradiție, poezie, chiar și o soluție tehnică prin care se transformă vibrațiile plantelor în sunete.

Prin o varietate de tehnici de reciclare, echipa Vatra Verde a refolosit mai multe tipuri de deșeuri precum hârtia, pulberea de piele, pluta, cânepa, rumegușul pentru a crea volume, spații și obiecte omogenizate printr-un lipici biodegradabil pe bază de miceliu.

“Este o mare realizare pentru noi, să putem să ne reprezentăm țara la nivel internațional, în cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente de acest gen de pe mapamond. Sperăm să contribuim la îmbunătățirea imaginii țării noastre în Regatul Unit și nu numai, dar totodată să reușim să schimbăm anumite percepții legate de reciclare și recirculare,  domenii la care România nu excelează”, spune Cristina Cantemir, Președintele Asociației Art Mirror.

Nevăzătorii și persoanele cu dizabilități de vedere vor putea descoperi instalația datorită sprijinului întreprinderii sociale, Inclusive Access, prin informații tactilo-vizuale și digitale, accesibile prin intermediul codurilor QR și telefonului inteligent. După Bienala de la Londra, întreaga instalație va ajunge la Cluj și va putea fi vizitată timp de 10 zile, între 14-24 iulie la Cosmic House.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Proiectul clujean ReClothing, premiat la nivel european – A concurat cu proiecte din Finlanda, Germania și Elveția

Clujul înflorește printr-o piață de flori atipică – Poți cumpăra mentă cu gust de lămâie sau cel mai iute ardei din lume

Clasă de yoga pentru mămici și bebeluși, în aer liber, în cadrul evenimentului Baby Yoga

banner