Care este programul cu care Daniel David candidează pentru postul de rector al UBB

0

Cea mai mare și cea mai veche universitate din România își alege un nou rector. În competiție au intrat doi dintre membrii echipei cu care actualul rector, Ioan-Aurel Pop, care este și președintele Academiei Române, a colaborat în ultimii patru ani. Cei doi candidați pentru șefia Universității Babeș-Bolyai sunt prorectorul în funcție, Daniel David, și președintele în funcție al Senatului universitar, Ioan Chirilă.

Daniel David și-a lansat recent programul cu care candidează și care se numește ProUBB+. El dorește să transforme Universitatea Babeș-Bolyai într-o universitate de tip world class. Concret, Daniel David își asumă o cultură organizațională a solidarității și cooperării, bazată pe etica universitară.

De asemenea, Daniel David vrea să pună în valoare unicitatea UBB bazată pe multiculturalitate și definește universitatea prin angajamentul liber al indivizilor autonomi.

Cum vede Daniel David rolul UBB în societate și care sunt căile prin care vrea să ajungă la statul de universitate world class, aflați din emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.

banner