Care sunt principalele modificări ale regulilor de distanțare socială de la 1 iulie

0

Guvernul a anunțat că amână cea mai mare parte a normelor de relaxare socială care ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 iulie. Motivul este reprezentat de creșterea semnificativă a numărului celor infectați cu coronavirus. Totuși, Guvernul a anunțat o serie de modificări ale regulilor sociale. Iată principalele modificări:

Printre cele mai importante măsuri din hotărârea CNSU se regăsește propunerea instituirii sancțiunii complementare de suspendare a autorizației de funcționare pentru organizatorii activităților și evenimentelor, dacă în cadrul acestor evenimente nu sunt respectate regulile de siguranță sanitară, potrivit capital.ro.

Prin aceeași hotărâre au mai fost adoptate propuneri de modificare a unor măsuri referitoare la organizarea competițiilor sportive și a altor tipuri de activități.

De asemenea, CNSU a luat decizia de a menține lista statelor aflate în „zona verde”, pentru care nu mai există obligația izolării la domiciliu pentru cetățenii care vin în România din respectivele țări, aprobată prin Hotărârile numărul 29 și 31.

Măsurile propuse și aprobate în ședința CNSU sunt bazate pe recomandările specialiștilor din Grupul de Suport Tehnico-Științific și vor avea aplicabilitate din data de 1 iulie 2020.

banner