Câți clujeni cu COVID 19 avem în spitale la o săptămână de la Paște

0
FOTO: captura France 24

La o săptămână de la Paști, avem internați în spitale 165 de clujeni depistați pozitiv cu COVID 19 (coronavirus). Numărul celor infectați se menține relativ la același nivel ca înainte de sărbătorile pascale, cu precizarea că va trebui să mai așteptăm pentru a vedea dacă au existat excese de Paște având în vedere că perioada de incubație a coronavirusului este de până la 14 zile.

„Aceasta este săptămâna de încercare. Mai avem 4-5 zile până la sfârșitul lunii. Vom vedea atunci dacă intensificarea contactelor sociale de Paște va duce la înmulțirea numărului de cazuri de Covid-19”, a declarat președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, la Digi24.

El crede că dacă se va menține un număr constant de cazuri noi pe zi, 400-500, cum se înregistrează acum, înseamnă că oamenii au ascultat sfaturile autorităților.

Alți 143 de pacienți tratați la Cluj provin din alte județe.

Pe secțiile ATI avem 12 persoane, dintre care doar șase sunt clujeni. Total vindecați și externați sunt 134 de pacienți, dintre care 87 din județul Cluj.

206 de persoane se află în carantină, 223 în autoizolare la domiciliu.

În acest moment, pe strazi sunt efective de 918 de politiști, jandarmi, politisti locali, militari, ISU, SAJ și operatori privați de asistență medicală de urgență.

Persoane verificate cu privire la respectarea măsurii și interdicțiilor impuse: 710

Sancțiuni contravenționale aplicate – 128; valoare –232.700 lei (majoritatea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației).

banner