Ce proiecte de dezvoltare sunt blocate la Aeroportul Cluj si de ce PLUS Decizie de ultimă oră a justiției în defavoarea lui Alin Tișe

0

Relația dintre Consiliul Județean Cluj și conducerea Aeroportului Cluj este în aer. La fel și proiectele de investiții vitale pentru dezvoltarea aeroportului. David Ciceo i-a acuzat într-o conferință de presă pe trei dintre membrii consiliului de administrație că ar bloca anumite proiecte ale instituției. Cei trei, adică Valentin Grigoriu, Diana Rădulescu și Daniel Persu sunt apărați de cei care i-au propus, adică de către șefii Consiliului Județean. Referindu-se la poziția celor trei membri ai CA, Valentin Jucan, purtătorul de cuvânt al lui Alin Tișe, spune că proiectele avansate de șeful aeroportului nu ar respecta logica și prioritizările consiliului județean.

ULTIMA ORA: Conducerea Aeroportului a reușit să obțină o decizie importantă la Curtea de Apel Cluj, acolo unde a fost suspendată hotărârea prin care Consiliul Județean a impus un nou Consiliu de Administrație la Aeroport (VEZI DECIZIA AICI).

“Suspendă efectele executorii ale HCJ Cluj nr. 33/2019 până la soluţionarea definitivă a cauzei. Anulează HCJ Cluj nr. 33/2019. Respinge cererea de constatare a suspendării de drept. Obligă instituţiile pârâte la plata în favoarea reclamanţilor din dosar nr. 915/117/2019 a cheltuielilor de judecată constând în 70 lei taxă de timbru şi câte 2000 lei onorariu avocaţial în favoarea fiecărui reclamant. Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare în privinţa suspendării. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare în privinţa anulării. Dispune punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei. Pronunţată azi, 12.06.2019@, arata Curtea de Apel Cluj.

Ce nume noi au fost promovate prin HCJ 33

HCJ Cluj nr. 33/2019 arata la articolul 1 ca se revocă mandatul de membru neexecutiv provizoriu în Consiliului de administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A. al domnului Pop Ioan, datorită desemnării unui alt reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice.

Art. 2. Se constată încetarea mandatului domnului Avram Mircea Constantin de administrator la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj R.A., ca urmare a demisiei acestuia.

Art. 3. (1) Se numesc în calitate de administratori neexecutivi provizorii în Consiliul de administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A., următoarele persoane:
a)doamna Petre Alina Mirela – reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice;
b)doamna Rădulescu Diana Angelica;
c)domnul Grigoriu Valentin;
d)domnul Persu Daniel – reprezentant al autorității publice tutelare.

In hotarare se precizeaza ca mandatul administratorului provizoriu numit conform alineatului (1) lit. a) este pe o perioadă de 4 luni de la data semnării contractului de mandat.

Mandatul administratorilor provizorii numiți conform aliniatului (1) lit. b) – d) este până la numirea noilor administratori și începerea exercitării mandatului acestora, ca urmare a finalizării definitive a litigiului ce face obiectul Dosarului nr. 7270/117/2017 al Tribunalului Cluj.

Art. 4. (1) Componența Consiliului de administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A., ca urmare a modificărilor intervenite conform articolelor 1 – 3, este următoarea:

a)doamna Petre Alina Mirela – reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice;
b)doamna Rădulescu Diana Angelica;
c)domnul Grigoriu Valentin;
d)domnul Persu Daniel – reprezentant al autorității publice tutelare;
e)domnul Popa Irimie;
f)doamna Konnert Agnes;
g)domnul Federiga Viorel.

banner