Ce proiecte dorește să promoveze în Parlament deputatul PNL, Sorin Moldovan

0

Deputatul PNL de Cluj, Sorin Moldovan, candidează pentru un nou mandat de parlamentar. În ultimii patru ani, el a pledat pentru modificări ale legilor generale, dar și pe rezolvarea unor probleme punctuale. Printre acestea, se numără modificarea legislației astfel încât Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj să poată oferi unele terenuri autorităților locale și județene.

În zona Borhanci, universitatea clujeană a reușit să transfere Primăriei terenul necesar pentru amenajarea unui sens giratoriu, care va fluidiza traficul rutier din această parte a Clujului. De asemenea, tot Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară va transfera Consiliului Județean Cluj terenul necesar pentru construirea Spitalului Pediatric Monobloc.

O altă problemă punctuală rezolvată de Sorin Moldovan este scutirea de impozit a Sălii Polivalentă. Practic, în mod absurd, Primăria Cluj-Napoca, cea care deține Sala Polivalentă era obligată să își plătească ea însăși impozitul pentru această construcție.

În bilanțul deputatului PNL, Sorin Moldovan, se numără crearea cadrului legal necesar pentru ca locuitorii comunelor Aghireșu, Iara și Căpușu Mare. În toate cele trei comune au existat activități miniere, iar localnicii care au muncit în acest domeniu pot ieși anticipat la pensie, la fel ca și locuitorii altor zone minieră.

O altă nedreptate care a fost reparată se referă la includerea comunelor Negreni și Căpușu Mare pe lista celor care beneficiază de prevederile speciale ale legii referitoare la zonele defavorizate. Practic, cele două comune din zona Munților Apuseni din județul Cluj vor beneficia de mai mulți bani pentru dezvoltare, din bugetul de stat.

Acum, pentru următorii patru ani, deputatul Sorin Moldovan își propune să promoveze investițiile smart, care pot aduce plusvaloare în economia românească.

Care sunt proiectele lui Sorin Moldovan pentru perioada 2020 – 2024, aflați din emisiunea Vot pentru Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.