Ce restricții a anunțat Raed Arafat de Crăciun și Revelion

0

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a prelungit joi seară cu 30 de zile starea de alertă (începând cu data de 14 decembrie), ceea ce înseamnă că vom avea sărbători cu restricții. Cea mai importantă – interdicția de a ieși neîntemeiat pe străzi după ora 23.00 sau formarea de grupuri mai mari de 6 persoane în spațiiul public.

Nu vor avea loc festivități în noaptea de Revelion și se recomandă evitarea colindelor din casă în casă precum și limitarea numărului de persoane pe care le vizităm, spune secretarul de stat Raed Arafat.

Iubitorii sporturilor de iarnă au primit totuși o veste bună: stațiunile de schi vor fi deschise însă în telecabine numărul de persoane va fi redus.

Printre cele mai importante măsuri în starea de urgență:

– obligativitatea purtării măștii în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun
– interdicția de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri
– interdicția de circulație în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00
– menținerea interdicției organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.