Chitariștii din Cluj sunt invitați să cânte în weekend alături de Ducu Bertzi și Mircea Baniciu Band

0

Chitariștii din Cluj sunt invitați să cânte în weekend alături de Ducu Bertzi și Mircea Baniciu Band, sâmbătă, 8 iulie, în Piața Unirii. Peste 400 de tineri chirariști din toată țara își dau întâlnire la Cluj ca să cânte hituri folk-rock. Accesul este gratuit.

Evenimentul „Pune mana pe chitara” ajunge pentru a doua oară la Cluj, într-o ediție specială, în care se vor cânta cele mai tari piese folk și rock românești și nu numai.

14 superhituri folk-rock românești și internaționale vor răsuna de pe corzile a sute de chitariști din Cluj, Sibiu, Brașov, Craiova, Timișoara, Oradea, Satu Mare, Cisnădie, Deva, Făgăraș și Rupea, acompaniați de pe scenă de Ducu Bertzi și Mircea Baniciu, doi dintre cei mai iubiți folkiști români.

Începand cu ora 18.30, când se va da startul Concertului Manifest al chitariștilor, iubitorii de chitară și muzică folk din Cluj vor avea parte de unul din cele mai emoționante și spectaculoase Superhituri precum „Let it be / Hey jude”, „ Andrii Popa”, „ Vara la țară”, „Floare de colț”, „ Nebun de alb”, „Vinovații fără vină”, „Punctul pe i”„ M-am îndrăgostit numai de ea” vor rasuna simultan din chitarele tinerilor, acompaniați vocal de artiști folk consacrați.

În încheierea Concertului Manifest, de la ora 19,30, Andreia Păunescu, Ducu Berzti și Mircea Baniciu Band vor reveni pe scena cu recitaluri excepționale dedicate iubitorilor de chitară din Cluj.

Pe tot parcursul zile de sâmbătă, o serie de momente muzicale susținute de grupuri de chitariști – parte din comunitatea Pune Mâna de Chitară vor susține scurte recitaluri stradale special pentru clujeni, în cadrul seriei de evenimente „Serenade Urbane Street Guitar”, în diferite zone ale orasului: B-dul Eroilor, Parcul Stadion, Str. Virgil Culicea, Str. Sextil Pușcariu, Str. Matei Corvin.

Evenimentul este dedicat tuturor pasionaților de chitară și de muzică folk-rock, indiferent dacă știu sau nu să cânte la acest instrument, și este deschis publicului larg, care este invitat să fredoneze împreună cu chitariștii.

banner