CIFRELE ZILEI: Câte persoane din 179 testate NU au dezvoltat ANTICORPI după vaccinul anti-COVID 19

0

MedLife anunță rezultatele preliminare ale primului studiu din România cu privire la evoluția în dinamică a titrului anticorpilor post-vaccinare împotriva COVID-19.

Într-o primă etapă a fost analizat un eșantion de 179 de persoane, urmând ca acesta să crească la peste 1000 de persoane în perioada următoare.

Din eșantionul inițial, doar 3 persoane nu au dezvoltat anticorpi după administrarea vaccinului, una dintre acestea trecând anterior prin infecție.

Persoanele care nu au trecut anterior prin boală au dezvoltat anticorpi anti-Spike cu concentrații mai mari de 80 AU/ml[1] într-o proporție apropiată de 100% la 7-10 zile de la rapel.

Persoanele care au trecut prin infecție au dezvoltat un titru semnificativ de anticorpi din primele zile după vaccin.

Reprezentanții MedLife vor continua studiul pe termen mediu și lung pentru a aduce autorităților informații cu privire la perioada în care se păstrează valorile titrului de anticorpi neutralizanți anti-Spike și momentul în care încep să scadă.

Acesta este cel de-al 7-lea studiu din sfera COVID, desfășurat pro bono de liderul medicinei private din România.

Analiza care determină anticorpii dobândiți ca urmare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 este diferită de cea pentru anticorpii dobândiți prin vaccinare, valorile nefiind intercomparabile.

banner