Clujul a fost inclus în topul celor mai sigure oraşe din lume în 2023

0

Oraşul Cluj-Napoca a fost inclus în topul celor mai sigure oraşe din lume în 2023. Clasamentul a fost realizat de website-ul rankingroyals.com pentru anul în curs. În acest clasament, Clujul s-a clasat pe locul 25, înaintea unor oraşe precum Tokyo, Praga sau Helsinki.

Clujul a obţinut un punctaj de 77.59. În acest clasament, mai sunt prezente şi alte oraşe din România: Timişoara (locul 32) şi Braşov (locul 54).

Potrivit Ranking Rolays, cele mai sigure oraşe din lume în 2023 sunt Abu Dhabi, Doha şi Ajman. La coada clasamentului se afla oraşe precum Caracas, Pretoria sau Durban care sunt considerate cele mai periculoase.

 

 

Pentru a măsura siguranța unui oraș, Indicele NUMBEO a clasificat 424 de orașe din întreaga lume, luând în considerare următorii factori:

  • Nivelul criminalității
  • Siguranța mersului pe jos în timpul zilei și al nopții
  • Tâlhării sau jafuri și furturi de autovehicule
  • Atacuri fizice din partea străinilor
  • Insulte sau hărțuiri din partea cuiva
  • Atacuri fizice pe baza culorii pielii, originii etnice, genului sau religiei
  • Persoane care utilizează și comercializează droguri
  • Infracțiuni contra proprietății și infracțiuni violente

Pe baza acestor factori, orașele primesc un scor între 0 și 100.

Acest raport de la Numbeo este semnificativ deoarece 56% din populația lumii trăiește în orașe. Până în 2050, se așteaptă ca 68% din populație să locuiască în orașe. Prin urmare, gestionarea urbană va fi crucială în determinarea calității vieții pentru populația urbană în creștere, pe măsură ce orașele se extind.

Capacitatea unui oraș de a oferi un mediu sigur și securizat pentru rezidenți, afaceri și vizitatori este cheia unei gestionări urbane eficiente. Identificarea celor mai sigure orașe din lume necesită luarea în considerare a diferiților factori, precum ratele criminalității, infrastructura, stabilitatea socială și condițiile economice.

Orașele care prioritizează siguranța și bunăstarea rezidenților lor prin investiții în educație, asistență medicală și construirea comunității se descurcă bine în clasamente.

În plus față de contribuția la scăderea ratelor criminalității și la o siguranță generală excelentă într-un oraș, strategiile proactive de poliție, programele eficiente de prevenire a criminalității și legile stricte de control al armelor de foc pot reduce, de asemenea, ratele criminalității.

În cele din urmă, cele mai sigure orașe oferă rezidenților o calitate ridicată a vieții și un sentiment de securitate, care poate fi obținut prin combinarea factorilor sociali, economici și politici.

banner