Clujul, pe locul 1 în țară la Evaluarea Națională – rezultate slabe în școlile rurale

0

Rezultate spectaculoase la Evaluarea Națională 2020 pentru elevii din județul Cluj: din cei 4.906 candidați prezenți, 4352 elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5, adică 88,71%, cel mai mare procent înregistrat șa nivel național.

O altă veste bună sunt cele 66 medii de 10 obținute de elevii clujeni la acest examen. Top 3 al școlilor din județul Cluj, în funcție de media obținută arată în felul următor:

Locul 1 – Colegiul Național ”Emil Racoviță” din Cluj-Napoca (9,64 media pe școală)

Locul 2 – Liceul Teoretic ”Elf” Cluj-Napoca (9,44)

Locul 3 – Școala Gimnazială ”Ioan Bob” Cluj-Napoca (9,26)

Însă au fost și 17 unități de învățământ cu medii sub 5. 98% dintre acestea sunt școli din mediul rural. Inspectorul școlar general al județului Cluj, Marinela Marc, (foto dreapta) spune că una dintre cauzele rezultatelor slabe din școlile de la țară este și învățământul simultan. ”Ținem un bolnav pe aparate cu acest sistem”, a declarat Marinela Marc despre această situație.

Cum comentează rezultatele de anul acesta de la Evaluarea Națională liderul sindical Lucia Cojocaru, (președintele Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean), aflați din emisiunea România Via Cluj.

 

banner