Clujul va avea un cimitir dedicat animalelor de companie – Află unde

0

Administrația locală din Cluj-Napoca a anunțat faptul  că va construi un cimitir dedicat animalelor de companie. Construcția acestuia va începe după aprobarea bugetului pentru anul 2024. Acesta va fi amplasat într-o zonă de pădure – parc din Valea Gârbăului – Sfântul Ioan.

Noul proiect va ocupa un teren generos de cel puțin 2 hectare, oferind un spațiu de veci respectuos și demn pentru animalele care au însemnat atât de mult pentru familiile lor.

Primarul Emil Boc a subliniat importanța acestui proiect într-un recent discurs, afirmând că „gradul de civilizație al unui oraș se măsoară și prin respectul pe care îl arată față de animalele de companie. Ele fac parte din viața noastră. Să le prețuim.”

Inițiativa rezonează cu sentimentele multor locuitori ai orașului care consideră animalele de companie ca fiind membri ai familiei. Acest cimitir nu va oferi doar un loc de odihnă eternă pentru aceste creaturi iubite, ci va servi și ca un spațiu de consolare și rememorare.

Într-o eră în care legăturile dintre oameni și animalele lor de companie sunt mai puternice ca niciodată, proiectul de la Cluj-Napoca reprezintă un pas semnificativ în recunoașterea și celebrarea acestor relații speciale.

banner