COD PORTOCALIU de vreme rea la Cluj

0

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări, cod galben și cod portocaliu de vreme rea, valabile de vineri seară până sâmbătă. Vremea se va răci accentuat și vor fi ploi abundente și vom avea instabilitate atmosferică accentuată.

Codul galben este valabil în intervalul 25 septembrie, ora 23:00 – 27 septembrie, ora 06:00, când se vor înregistra averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină în aproape tată țara.

În intervalul menționat va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării.

Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100…110 km/h. În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60…80 km/h.

În plus, vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest.

Cod portocaliu a fost anunțat pentru intervalul 26 septembrie, ora 09:00 – 27 septembrie, ora 03:00.

În zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice).

Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.