CodeRun, competiție IT online organizată de BEST Cluj-Napoca

0

CodeRun nu este un simplu hackathon, spun organizatorii. Este un eveniment complex care durează mai multe zile. CodeRun este dedicat pasionaților de IT și se află la prima ediție. Este unică și pentru că oferă participanților traininguri de IT, mai spun organizatorii. Invitați la Buzz IT: Andreea Chiriluș și Paul Pop, de la BEST Cluj-Napoca.

Prima parte va consta în pregătirea studenților cu ajutorul unor sesiuni de training despre programare, având astfel ocazia să se înscrie și cei cu mai puțină experiență.

Cea de-a doua parte va fi desfășurarea în sine a competiției.

Competiția are o structura cilindrică, formată din mai multe probe oferite de către companii și una organizată de BEST Cluj-Napoca, cu nivelele de dificultate easy și hard. Aceste pot avea ca tema: debugging, functional programming, object-oriented programming.

Studenții se pot înscrie individual sau în echipe de câte 2-3 studenți. Ei vor putea alege nivelul de dificultate dorit și vor parcurge toate etapele ce sunt axate pe arii diferite ale coding-ului. În urma realizării lor, li se vor acorda puncte, punctajul maxim fiind câștigător.

CodeRun reprezintă un nou eveniment al BEST Cluj-Napoca. Motivația realizării CodeRun este oferirea unei posibilități de dezvoltare a participanților prin deprinderea unor skill-uri care îi vor ajuta atât pe plan profesional, cât și pe cel personal. Totodată, evenimentul oferă companiilor ocazia de recrutare a studenților.

banner