Comuna Unguraș va avea pistă de biciclete

0

Comuna Unguraș ar urma să construiască o pistă de biciclete de doi kilometri din fonduri PNNR. Consiliul Judeţean Cluj a adoptat un proiect de hotărâre privind protocolul de colaborare și însușirea cadastrării drumului județean în cauză în cadrul ședinţei de îndată de joi, 23 iunie. Vezi ce spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István despre această investiție care va aduce un plus de siguranță rutieră pentru bicicliști.

Costul investiției este de aproape 1 milion de lei. Pista de biciclete ar urma să fie construită pe ambele sensuri și va avea o lățime de un metru de la Nireș la Unguraș, de-a lungul drumului județean 161D.

„Prin realizarea pistei de biciclete, oferim locuitorilor o alternativă de transport mai prietenoasă cu mediul, crescând în același timp siguranța în trafic, încurajând activitățile de agrement cu familia, prin urmare investiția servește în mod clar comunitatea și dezvoltarea comunei”, a declarat Muresán Ildikó, primarul comunei Unguraș. 

„Ne dorim o rețea de piste pentru biciclete care să acopere tot județul Cluj, așa că este foarte oportun ca PNNR să permită administrațiilor locale să acceseze finanțare pentru implementarea infrastructurii de biciclete în cadrul localităților. După comunele Geaca și Mica, am aprobat a treia colaborare în vederea construcției de piste de biciclete, astfel circulația devenind mai ecologică și mai sigură, iar totodată pistele de biciclete din cele două comune învecinate se vor completa reciproc, astfel încât această investiție de infrastructură verde fiind foarte importantă pentru această regiune”, a declarat Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.

În vederea implementării investiției, forul administrativ județean va pune la dispoziție terenul necesar, care aparține domeniului public aflat în proprietatea Consiliului Județean Cluj.

VEZI ȘI:

Vákár István: Consiliul Județean a acordat finanțări nerambursabile de 6,8 milioane de lei

István Vákár: Consiliul Județean Cluj alocă 80 de milioane de lei pentru dezvoltare