Criza COVID 19 nu-i arde la buzunar pe angajații de la stat ci doar pe cei din sectorul privat

0

Angajații din sectorul public nu au fost în niciun fel afectați de criza CoViD19, spre deosebire de sutele de mii de angajați din sectorul privat ale căror contracte de muncă au fost suspendate. Constatarea aparține Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

„Există riscul ca această criză să devină o dovadă în plus a faptului că statul nu își asumă responsabilitatea necesară atât față de angajații din mediul privat, cât și față de cei de la stat.

Reducerea cheltuielilor aparatului de stat trebuie să devină o prioritate pentru a trece cu bine prin criză.

În timp ce în mediul privat am văzut încă din primele săptămâni ale crizei peste un milion de contracte de muncă suspendate, cu o posibilă creștere către 2 milioane în următoarele săptămâni, plus alte sute de mii de contracte cu salarii reduse din cauza crizei, angajații din mediul de stat nu au fost în niciun fel afectați de criza CoViD19, din punct de vedere al veniturilor, până în acest moment.

Considerăm că solidaritatea între sistemul public și mediul privat în această situație este absolut necesară, nu doar pentru că sub presiunea cheltuielilor uriașe din zona bugetară întregul sistem economic din România se va prăbuși în această criză, ci și pentru faptul că, după terminarea acestei crize, mediul privat va fi defavorizat pentru că românii vor vedea încă o dată că a fost mult mai bine și mai sigur să fie angajați în sistemul public din România și nu în economia reală, în mediul privat de business”, arata CNIPMMR.

Consiliul a cerut guvernului să facă împrumuturi și să injecteze 30 de miliarde de euro în economie pentru a evita închiderea sau falimentul a sute de mii de companii românești în următoarea perioadă.

Citește și

SUTE de mii de firme închise sau falimentare în România ACESTA e SCENARIUL CRIZEI dacă nu intervine statul, cred IMM-urile

banner