Cum a depășit USAMV provocările anului 2020

0

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj a depășit cu bine provocările anului 2020. Universitatea clujeană și-a consolidat poziția în elita academică românească și europeană, afirmă rectorul Cornel Cătoi.

USAMV intenționează să utilizeze, de acum înainte, și un sistem electronic de evaluare și autoevaluare permanentă a cadrelor didactice și cerecetătorilor. Acest sistem este bazat pe audit intern, dar și pe audit extern. Rolul acestui sistem este acela de a stimula și premia performanța academică, mai spune profesorul Cornel Cătoi.

Astfel, USAMV se clasează printre primele patru universități din România la capitolul cercetare științifică. După metarankingul care analizează clasamentele internaționale, USAMV este prima universitate agronomică și de medicină veterinară din România și se află în elita europeană.

Tot 2020 a adus și provocarea organizării învățământului în contextul pandemiei. Cum anume a răspuns USAMV provocărilor acestui an, aflați de la rectorul Cornel Cătoi, prezent în emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.


banner