DAN MUREȘAN, vicepreședinte Consiliul Național al IMM-urilor: Închiderea magazinelor la ora 18.00, încă un cui în coșciugul IMM-urilor

0

Vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Dan Mureșan, a declarat la Via Cluj TV că măsura închiderii magazinelor la ora 18.00 reprezintă “încă un cui bătut în sicriul IMM-urilor din România”.

Închiderea magazinelor atât de devreme este nepotrivită mai ales în perioada aceasta în care lumea face cumpărături pentru Paște.

“Au creat aglomerare în magazine, e presiune mare pe populație, toți sunt speriați și agitați, lumea iese de la serviciu la ora 17.00 și se grăbește la cumpărături”, a declarat Dan Mureșan.

El spune că guvernul nu a oferit mediului de afaceri susținerea de care avea nevoie în pandemie.

“Nu s-a dat niciun ajutor mediului de afaceri, au fost doar lozinci. Ceea ce s-a oferit a fost nesemnificativ în raport cu nevoile reale. Au spus că vor susține HORECA și astăzi vedem că nu l-au susținut cu nimic. Mergeți la mica publicitate și veți vedea o droaie de hoteluri de vânzare. Deci asta a fost susținerea statului.

Mergeți ș vedeți localurile, restaurantele, majoritatea sunt închise, spații de închiriat.

O astfel de decimare ca în România nu s-a întâmplat în alte țări”, a declarat Dan Mureșan, care este și vicepreședinte al Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj.

Noi restricții pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2 au fost anunțate de guvern. În localitățile cu incidența cumulată mai mare de 4 bolnavi la mia de locuitori, circulația va fi restricționată de la ora 20.00, iar magazinele se vor închide de la ora 18.00.

Aceste măsuri se vor aplica în weekend (vineri, sâmbătă, duminmică). În localitățile în care indicele depășește 7,5, aceste restricții se aplică toată săptămâna.

O altă noutate este aceea că sălile de sport/fitness vor fi închise în localitățile în care rata de infectare este mai mare de 4. Cluj-Napoca are marți rata incidenție de 7.14 la mie.

banner