Daniel David: De ce UBB este unică în peisajul academic românesc

0

Universitatea Babeș-Bolyai este unică în peisajul academic românesc pentru că este singura care spune că misiunea principală a universității este să genereze cunoaștere, spune rectorul Daniel David. El spune că în acest proces sunt educați studenții și sunt generate legături cu societatea.

În tot acest timp, alte universități spun că misiunea lor este să formeze absolvenți, a adăugat Daniel David, la aniversarea împlinirii a 145 de ani de învățământ economic superior la Cluj, aniversare organizată de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

Azi, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă locul I în țară, locul 15 în Europa de Est și locul 260 în Europa (între primele 38% din 690 de universități incluse din 46 de țări), conform rankingului britanic QS al universităților, dat publicității miercuri, 20 septembrie 2023 (QS World University Rankings: Europe – https://www.topuniversities.com/europe-university-rankings).

Clasamentul QS este cel mai utilizat clasament al universităților și reunește indicatori complecși de educație, cercetare-dezvoltare-inovare și relație cu societatea, inclusiv de angajabilitate, internaționalizare și sustenabilitate. Țările europene eligibile în acest ranking sunt cele 46 de țări membre ale Consiliului Europei, iar 4 dintre acestea nu au nicio universitate inclusă în acest ranking, potrivit UPNews.ro.


banner