DAVID CICEO: Aeroportul Cluj, în negocieri pentru zboruri CLUJ-TENERIFE, „o destinație turistică și de business”! VEZI și alte noutăți

0

Premieră după premieră la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj. După ce a anunțat sosirea la Cluj a prestigioasei companii British Airways, directorul general David Ciceo a declarat în emisiunea lui Raul Chiș de la Via Cluj TV că se negociază introducerea din această vară a zborurilor directe Cluj-Tenerife.

Cea mai mare insulă din arhipelagul Canare din Oceanul Atlantic este o destinație turistică foarte căutată. Puțini știu, însă, că este extrem de prietenoasă nu doar cu turiștii ci și cu antreprenorii.

Mulți clujeni au apartamente în Tenerife

„Suntem în discuții și sperăm să oferim în vara aceasta și Cluj-Tenerife. Lucrăm împreună și cu tur operatori și cu companii aeriene precum și cu Oficiul de Turism din Tenerife. Până acum nu am avut zbor direct spre această destinație unde trăiesc 6.000 de români.

Am avut o video-conferință cu directorul turismului din Tenerife, David Perez, cu care urmează să avem și întâlniri. Sunt și foarte mulți clujeni care au apartamente în Tenerife. Este insula primăverii eterne.

Pe această insulă, toate taxele sunt 4 la sută iar oamenii de afaceri sunt scutiți de TVA. Deci, pe lângă turism, s-ar putea să fie foarte mulți interesați să facă business în Tenerife și să își relocheze anumite afaceri acolo”, a declarat David Ciceo.

Semnal pozitiv: British Airways, la Cluj

O altă premieră importantă este aceea că una dintre cele mai prestigioase companii aeriene din lume va opera zboruri de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Este vorba despre British Airways, care va asigura legătura cu Londra Heathrow, cu aeronave de tip A 320.

„Zborurile British Airways vor oferi pasagerilor din Cluj, dar și din întreaga regiune deservită, posibilități multiple de conexiune, inclusiv trans-continentale, din principalul său nod de schimb, Aeroportul Heathrow.

De mult eram în discuții, de mult lucram la partea asta. Vor începe în 2 iulie, cu trei zboruri pe săptămână, Cluj-Londra Heathrow. Ce este foarte important, oferă foarte multe conexiuni. Au o rețea extraordinar de bună de conexiuni din Heathrow”, a afirmat David Ciceo.

Cinci zboruri reluate într-o zi

Săptămâna aceasta a fost una a veștilor bune la aeroport.

„Ieri a fost primul zbor de Lisabona. Nu am mai avut până acum, era o destinație solicitată.

Vineri se reiau cinci zboruri: Bologna, Larnaca, Doncaster, Berlin și Lion. Deja s-a reluat Tel Aviv săptămâna aceasta. Nu la toate gradul de încărcare este foarte bun, dar luptăm puternic pentru revenirea traficului.

Pe luna aprilie o să fim probabil pe la 27-28 la sută, sperăm în luna mai să fim pe la 35 la sută față de luna mai 2019″, a declarat directorul general al Aeroportului Internațional Cluj.

David Ciceo a vorbit la Via Cluj TV și despre investițiile care vor spori confortul pasagerilor. Toate detaliile, în emisiune.

banner