Directorul Aeroportului Cluj: Noi zboruri turistice în negociere PLUS replică la inițiativa “Fără zboruri de noapte peste oraș”

0

Directorul general al Aeroportului Internațional “Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a anunțat în exclusivitate la Via Cluj TV că se află în negocieri cu directorii aeroporturilor din Burgas și Varna (Bulgaria), pentru introducerea de curse turistice către aceste destinații de la Marea Neagră.

O altă noutate prezentată de directorul aeroportului clujean în emisiunea moderată de Raul Chiș este aceea că Ryanair nu va opera în programul de iarnă pe ruta Cluj-Londra, dar ve reveni în luna aprilie 2020 cu zboruri Cluj-Stansted (Londra).

David Ciceo a reacționat și la cererea deputatului independent Adrian Dohotaru care a cerut ROMATSA și Ministerului Transporturilor să interzică decolările și aterizările dinspre oraș în orele de liniște.

Directorul Aeroportului a explicat că în funcție de intensitatea vântului și de alți parametri, ROMATSA stabilește dacă aeronavele trebuie să decoleze-aterizeze cu
vânt de față. Iar dacă s-ar ateriza dintr-o singură direcție, a explicat David Ciceo, avioanele ar aștepta mai mult în aer, cu consecințe legate de confortul pasagerilor, poluare și costuri.

Conducerea Aeroportului mai arată că, potrivit măsurătorilor de zgomot, instituția se încadrează în parametrii legali și că nu aeronavele sunt cel mai mare poluator din oraș.

Aeroportul Cluj va primi 7 milioane de euro finanțare nerambursabilă, jumătate din suma necesară pentru construirea unei căi de rulare noi, în urma acordului obținut din partea Consiliului Județean. Autoritatea Aeronautică și experții au interzis să ruleze aeronave peste 51 de tone pe calea veche de rulare.