Doi foști miniștri din Guvernul Cioloș deschid listele candidaților PSD pentru parlamentare

0

PSD Cluj mizează pe doi foști miniștri din Guvernul Cioloș pentru alegerile parlamentare. Social-democrații clujeni mizează pe o garnitură nouă de parlamentari.

La alegerile din 2016, PSD Cluj a obținut un mandat de senator și trei mandate de deputat. Acum, însă, social-democrații mizează în mod realist pe un mandat de senator și pe unul de deputat.

Lista candidaților pentru Senat este deschisă de președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu. Este sociolog și profesor universitar. Vasile Dîncu a fost vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale în Guvernul Cioloș. De asemenea, el a fost ministru al Informațiilor Publice și șef al Agenției pentru Strategii Guvernamentale în Guvernul Năstase. Vasile Dîncu a mai fost senator.

Lista candidaților PSD pentru Camera Deputaților este deschisă de fostul ministru al Sănătății din Guvernul Cioloș, Patriciu Achimaș-Cădariu, în prezent director medical al Institutului Oncologic Ion Chiricuță din Cluj-Napoca. El este secondat de președintele interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoș. Acesta a fost senator. Alexandru Cordoș a fost anchetat pentru corupție. A plecat o perioadă din PSD pentru a candida, fără succes, din partea partidului extremist și pro-rus PRU, fondat de controversatul om de afaceri Sebastian Ghiță.

banner