Donarea de sânge, încurajată la Cluj

0

Clujul este unul dintre cele mai importante centre medicale din România. De aceea, există în mod permanent nevoia de sânge pentru transfuzii. Există mai multe inițiative private care promovează, în acest context, donarea de sânge, potrivit ClujToday.ro.

Cluj-Napoca este un centru medical regional, care atrage pacienți din toată Transilvania. Există și anumite specializări, precum cele ale Institutului Oncologic, ce deservesc pacienți din întreaga țară și chiar din străinătate. De aceea, există în permanență nevoia de sânge pentru transfuzii.

În acest context, au apărut mai multe inițiative private care promovează donarea de sânge. În fiecare an, Organizația Studenților Mediciniști organizează astfel de campanii. De asemenea, și mulți studenți ai Universității Babeș-Bolyai au donat sânge, după ce conducerea acestei instituții a decis să sprijine un astfel de gest civic.

Însă sunt și vedete din lumea muzicii, a culturii sau a sportului care nu doar că au sprijinit campanii care promovează donarea de sânge, ci au donat ele însele. Așa ar fi actorul clujean Bob Rădulescu. De asemenea, organizatorii festivalului Untold s-au implicat în susținerea unor asemenea atitudini. Astfel, cei care au donat sânge au primit bilete de acces gratuit în incinta celui mai mare festival din România, organizat și în acest an, la începutul lunii august. Cei care doresc să doneze sânge pot face acest lucru pot face acest lucru la Centrul Regional de Transfuzie, de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 18.

banner