Doza a patra a vaccinului împotriva Covid-19 poate fi administrată de astăzi în România

0

Începe vaccinarea cu a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 în România! Toți cei care au peste 18 ani pot merge în centrele existente și în cabinetele medicilor de familie pentru a cere să se vaccineze cu cea de-a patra doză.

Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de – a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech.

Mulți români se întreabă de ce să-și facă a 4-a doză, ce protecție le oferă și la ce este utilă.  România are însă 21 de persoane care s-au vaccinat deja cu doza 4. Sunt cei care au făcut acest lucru în baza unei recomandări clare din parte medicului. Ne referim la pacienți cu diverse afecțiuni oncologice, cu stadii avansate de boală, cu sau fără tratament activ, fie că vorbim de radioterapie sau chimioterapie.

Vaccinarea cu doza a 4-a se poate face la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze. Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverinţa de vaccinare, generată din Registrul Electronic Naţional de Vaccinări, sau de certificatul digital.