EXCLUSIV Marinela Marc, despre reînceperea școlii la Cluj: VEZI în ce scenariu se află școala din localitatea ta: ROȘU, GALBEN sau VERDE

0

Prof. MARINELA MARC, inspector scolar general ISJ Cluj, a prezentat în exclusivitate în emisiunea România via Cluj de la Via Cluj TV scenariile după care va începe școala în fiecare localitate din județ. Decizia a fost adotată în urmă cu puțin timp într-o videoconferință convocată de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la care au participat șefii inspectoratelor școlare din toată țara.

În județul Cluj, 11 UAT-uri printre care și Cluj-Napoca au fost încadrate în scenariul roșu, adică vor merge la clase doar copiii de grădiniță și cei din ciclul primar.

31 de localități sunt în scenariul 2, adică galben. Pe langă copiii de grădiță și cei din ciclul primar merg la școală și clasele 8-12. 39 de localități sunt în scenariul verde. În tabelele de mai jos puteți vedea în ce scenariu este fiecare localitate din județ (pe culori).

Află din emisiune în ce condiții se suspendă lecțiile la grădiniță și la școală și ce s-a schimbat în ceea ce privește regulile referitoare la scenariul galben.