Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor va avea primul smart campus

0

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj va avea primul smart campus din România. Proiectul îi aparține decanului Răzvan V. Mustață.

Această inițiativă este consecința transformării digitale prin care trece cea mai mare facultate din România și care a fost accelerată de pandemia de coronavirus. Conducerea FSEGA a mizat pe tehnologii de înaltă performanță, inclusiv un supercomputer, pentru a se adapta la nevoile învățământului on-line.

Adoptarea noilor tehnologii este un proces ireversibil, iar FSEGA nu va renunța la lucrurile bune dobândite în perioada aceasta, spune decanul Răzvan V. Mustață. Acest proces duce la nevoia unui smart campus, deschis spre comunitate. Componente ale acestui smart campus înseamnă și informațiile și sintezele oferite gratuite comunității și care sunt disponibile la adresa econ.ubbcluj.ro/coronavirus. De asemenea, smart campus înseamnă și investiții în toate resursele umane și materiale de care este nevoie pentru un proces educațional tot mai mult, pentru o cercetare științifică tot mai performantă și pentru implicarea tot mai accentuată, cu expertiză, la luarea unor decizii bune în domeniul politicilor publice, mai spune decanul Răzvan V. Mustață. Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței Smart City, Smart Living, organizată de Via Cluj TV.

banner