Favipiravir, medicamentul folosit experimental de China în lupta cu coronavirusul

0

Ministrul Științei și Tehnologiei din China Zhang Xinmin a declarant că favipiravir, medicamentul japonez făcut de Fujifilm Toyama Chemical ar putea să-i ajute pe bolnavii de Covid-19 să se facă bine, potrivit Reuters care este citată de romania.europalibera.org.

Favipiravir este un medicament anti-gripal care a fost aprobat de autoritățile japoneze în 2014.

Luna trecută, ziarele chinezești au scris că Favipiravir a primit aprobarea de a fi folosit într-o terapie experimentală împotriva Covid-19.

Potrivit lui Zhang Xinmin, rezultatele au demonstrat că pacienţii cărora li s-a administrat tratamentul cu Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru acest virus într-un timp mai scurt în comparaţie cu pacienţii din grupul de control.

O companie farmaceutică chineză a primit aprobarea Administraţiei Naţionale pentru Produse Medicale pentru a produce în masă medicamentul şi pentru a asigura o aprovizionare stabilă, a adăugat Zhang, citat de Xinhua, informează libertatea.ro.

O sursă din Ministerul Japonez al Sănătății sugerează, potrivit The Guardian, că medicamentul nu este efficient pentru pacienții cu simptome grave.

Un oficial din domeniul sănătății a precizat pentru cotidianul japonez Mainichi Shimbun, că acest tratament cu ar putea fi aprobat cel mai devreme în luna mai, „dar dacă rezultatle clinice întârzie, atunci și autorizarea medicamentului va întârzia”.