Fundația Dumitru Fărcaș vă invită la Cluj-Napoca pentru a celebra moștenirea culturală inestimabilă lăsată de Maestrul Dumitru Fărcaș, în perioada 24-26 octombrie 2024. Evenimentul promite să fie un cadru emoționant în care artiști de excepție ai scenei naționale și internaționale vor aduce în fața publicului un univers muzical autentic românesc. Programul complet al Festivalului urmează a fi dezvăluit în curând, însă o veste extraordinară este cea legată de Concursul de interpretare instrumentală ce va oferi șansa tinerilor artiști de a străluci!
În cadrul Festivalului „Dumitru Fărcaș” – ediția a VI-a, se va desfășura Concursul de interpretare instrumentală, dedicat tinerilor soliști instrumentiști amatori, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, din România și din comunitățile românești de peste hotare. Concursul își propune să descopere și să promoveze noi talente care să ducă mai departe tradiția muzicii populare, prin interpretarea unor instrumente tradiționale precum cele de suflat, vioara, acordeonul, și altele.
Etapele concursului:
Pentru a participa la concurs, toți candidații sunt invitați să trimită pe adresa de email festivaldumitrufarcas@gmail.
În urma analizei materialelor primite, juriul va selecta finaliștii care vor fi anunțați și invitați să ia parte la etapa finală a concursului. Aceasta se va desfășura pe 25 octombrie 2024, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca.
Competiția se va încheia pe 26 octombrie, cu Finala și Gala Laureaților, un eveniment deosebit dedicat celebrării tinerelor talente muzicale, alături de nume importante din muzica românească autentică.
Regulamentul complet al concursului și fișa de înscriere pot fi accesate scanând codul QR disponibil în materialele de promovare ale evenimentului și de pe pagina de Facebook a Fundației Dumitru Fărcaș. Pentru detalii suplimentare, puteți contacta pe Cristian Totpati, vicepreședintele Fundației Dumitru Fărcaș, la numărul de telefon 0740 805 670.
Despre Fundația Dumitru Fărcaș
Scopul fundației este promovarea artei tradiționale romanești, în special a creației artistice a Maestrului Dumitru Fărcaș, promovarea tradițiilor și a autenticității valorilor satului românesc și promovarea tinerelor talente, în țară și peste hotare.
Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai jos: