Florești verde: Primăria mizează pe tehnologiile nepoluante

0

Primăria celei mai mari comune din România, Florești, mizează pe tehnologii nepoluante. Potrivit primarului Bogdan Pivariu, un pas important este modernizarea rețelei de iluminat public, care se va baza mai ales pe corpuri de tip LED. 

În acest an, vor fi înlocuite 314 de corpuri de iluminat vechi cu corpuri care folosesc tehnologia LED. Un alt pas este extinderea rețelei de iluminat public, anul viitor, precum și suprailuminarea mai multor treceri de pietoni, tot cu ajutorul tehnologiilor nepoluante, spune primarul Bogdan Pivariu. El a adăugat că și în parcurile din comună au fost instalate surse de lumină cu LED-uri, alimentate cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Un alt pas spre o comună verde este reprezentat de gestiunea responsabilă a deșeurilor. Colectarea selectivă este una dintre prioritățile Primăriei Florești, însă ea poate fi realizată doar prin colaborarea dintre oameni, companiile de salubritate și administrația locală. Ca urmare a acestei colaborări, au fost instalate pubele inteligente. Pentru că floreștenii susțin această inițiativă, sistemul de pubele smart va fi extins de anul viitor, mai spune primarul Bogdan Pivariu.

Un al treilea pas este reprezentat de modernizarea rețelei de apă din satul Luna de Sus. Este vorba de un demers realizat de Compania de Apă Someș, finanțat de Uniunea Europeană, care vizează gestiunea înțeleaptă a rețelelor de apă pentru a combate, astfel, schimbările climatice.