Gala Tineretului Clujean va avea loc în 5 decembrie

0

Federația Tinerilor din Cluj anunță de-a III-a ediție a Galei Tineretului Clujean, un eveniment care își propune să recunoască meritele tuturor celor implicați în proiecte și inițiative cu și pentru tinerii din judeţul Cluj. În competiție s-au înscris organizații neguvernamentale, instituții publice, grupuri informale sau orice alte structuri care au derulat proiecte cu impact pentru tineri în perioada 2018-2019.  

Secțiunile pentru care se oferă premii în acest an sunt: 

  • Antreprenoriat și angajare; 
  • Artă și cultură; 
  • Educație nonformală; 
  • Sănătate și sport; 
  • Știință și mediu. 

Vor fi oferite și trei premii speciale, după cum urmează: 

  • Premiul pentru cel mai popular proiect; 
  • Premiul pentru cel mai bun proiect studențesc;
  • Premiul pentru cel mai bun proiect la prima ediția;

Proiectele înscrise vor fi evaluate de un juriu format din reprezentanți ai unor instituții publice, ONG-uri și ai mediului privat. Un proiect va fi evaluat de minim doi membri ai juriului. Începând cu data de 27 noiembrie 2019, după anunțarea proiectelor eligibile, va fi dat start concursului de popularitate. Premiile acordate pentru fiecare secțiune și premiile speciale sunt de 1.500 lei. 

În data de 5 decembrie 2019, de Ziua Internațională a Voluntariatului, începând cu ora 20.00, va avea loc Gala Tineretului Clujean, la Casa de Cultură a Studenților, sala mare. În cadrul evenimentului vor fi premiate proiectele remarcabile inițiate de și pentru tinerii din județul Cluj. Ediția din acest an se desfășoară sub motto-ul ”Spargem bariere”, prin care ne propunem să creăm un cadru non-formal pentru promovarea tinerilor și a proiectelor inițiate de aceștia. 

La final, vom celebra tinerii și voluntarii într-un concert cu The Motans, organizat la Euphoria Music Hall, de la ora 23.00. Trupa a luat naștere în Chișinau, în septembrie 2015. Acest proiect a fost creat de Denis Roabeș și încă de la primul hit ”Versus”, The Motans și-au menținut poziția în top-urile muzicale. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici: https://www.facebook.com/events/1326863540828198/.

Acest proiect este organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Cluj, Visit Cluj, Cluj 100, Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” și Banca Comercială Română (BCR). 

Federația Tinerilor din Cluj este o structură non-guvernamentală, non-partizană și non-profit, din care fac parte 35 de ONG-uri de tineri și studenți din Cluj. Scopul FTC este de a susține dezvoltarea comunității de tineret din județ. 

Mai multe informații despre Gala Tineretului Clujean: http://galatineretuluiclujean.ro/

banner