Grevă de avertisment în unitățile sanitare publice, organizată de ”Solidaritatea Sanitară”

0

Sindicatele afiliate Federației „Solidaritatea Sanitară” vor organiza o grevă de avertisment în unitățile sanitare publice la nivel național, miercuri, 3 aprilie 2024. La această acțiune de protest vor participa membri de sindicat și alți angajați care au semnat pentru grevă pe listele sindicatelor „Solidaritatea Sanitară”. 

Printre revendicările angajaților se numără creșterea salariilor de bază pentru toate categoriile de angajați din Sănătate cu cel puțin 25% pentru anul 2024. De asemenea, adoptarea unor măsuri de creștere a calității vieții profesionale a angajaților din sănătate și de creștere a calității actului medical fac parte din lista revendicărilor angajaților sistemului de sănătate.

În județul Cluj, membrii ai sindicatului, dar și alte cadre medicale vor lua parte la greva de avertisment în cadrul Spitalului Clinic Municipal, Spitalul Județean de Urgență, Institutul Oncologic Cluj, Institutul Inimii Cluj și Institutul de Gastroenterologie Cluj.

Prin intermediul acestei acțiuni, angajații sistemului de sănătatea, dar și susținătorii acestora își doresc tragerea unui semnal de alarmă și atenționarea Guvernului cu privire la condițiile de muncă dificile la care se supun angajații sistemului medical.

”Din anul 2018, fondul salarial de bază a rămas neschimbat. Trăim în anul 2024 cu un salariu pentru anul 2018”, afirmă Anca Ciora, prim-vicepreședinte al Federației ”Solidaritatea Sanitară” filiala Cluj

În ceea ce privește desfășurarea grevei de avertisment, reprezentanți ai ”Solidarității Sanitare” anunță faptul că pe perioada acțiunii, în intervalul orar 12:00-13:00, în data de 3 aprilie 2024, activitatea cadrelor medicale nu va fi suspendată total, cel puțin o treime din activitatea medicală va fi în continuare funcțională, iar serviciile de urgență vor funcțiuna în mod normal.

Pentru mai multe informații, puteți accesa decalogul grevei aici.

banner