IMAGINI cu urmele incendiului de la Spitalul CFR din Cluj-Napoca

0

Spitalul CFR din Cluj a fost afectat de un incendiu în această dimineața. Potrivit reprezentanților ISU Cluj, nu există victime. Trei dintre pacienții internați la etajul I al spitalului au fost evacuați din saloane și mutați în alte încăperi.

Pe secție erau 11 pacienți și personal medical, în momentul declanșării incendiului.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu”, cauza cea mai probabilă a incendiului a fost un scurt-circuit apărut la un corp de iluminat dintr-una dintre băile spitalului. Autoritățile au început o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale incendiului.

A intervenit Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu 2 autospeciale cu apa și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD.

Incendiul s-a produs la în toaleta de la etajul 1 al secției de boli interne. A ars un corp de iluminat cu tuburi fluorescente. La sosirea pompierilor militari incendiul era stins. Pompierii acționat astfel încât fosul să nu se reaprindă și pentru evacuarea fumului.

A fost inundat cu fum etajul 1 al copului interne al spitalului. Trei pacienți au fost evacuați iar alți pacienți au fost relocați în saloane.

În urma incendiului a rezultat arderea corpului de iluminat și degradarea zugrăvelii din grupul sanitar.

Spitalul nu avea autorizație de securitate la incendiu, după modernizări

În urma ultimului control executat de către I.S.U. Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic C. F. Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deși au fost emise două avize de securitate la incendiu, în 2009 Aviz pentru modernizarea secției ORL și oftamologie – extindere în regim D+P+M, recompartimentări, reorganizări, și în 2015 Aviz pentru modernizare bloc operator și secție ATI în secția chirurgie, până în momentul actual nu s-a solicitat și obținut autorizația de securitate la incendiu aferente celor două avize.

În urma celor constatate, pompierii au amendat spitalul cu 50000 lei. La nivelul Spitalului Clinic C.F. Cluj-Napoca, în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea și obținerea autorizației de securitate la incendiu. Până în momentul de față, nu s-a depus solicitare la I.S.U. Cluj în acest sens.

banner