Încep demersurile pentru proiectul pilot al școlii ucrainene din Cluj – Vezi care este scopul

0

Din data de 4 iulie încep demersurile pentru proiectul pilot al școlii ucrainene din Cluj, care din luna septembrie, ar putea deveni o unitate de învățământ drepturi depline, unde se vor preda materii conform programului aprobat de Ministerul Educației și Științei din Ucraina.

”În luna iulie, lecțiile se vor ține de 3 ori pe săptămână (luni, miercuri, vineri).

Pe parcursul unei luni întregi de căutări, noi, din păcate, nu am putut găsi profesori de română și engleză. Deși am crezut că va fi mai ușor decât orice”, a spus Kseniia Shyriaieva, voluntary ucrainean din Cluj.

Aceasta a făcut apel la toți cei care pot pune umărul la dezvoltarea acestui proiect să o contacteze la numărul de telefon +380973489988 (Viber, WhatsApp) sau Telegram @ksshyriaieva.

”Pe lângă profesorii de română și engleză pentru învățământ primar și liceu, avem nevoie și de profesori pentru alte materii, matematica fiind o prioritate.

Scopul nostru este să facem tot posibilul pentru a arăta că proiectul nostru funcționează, este dorit și foarte necesar copiilor ucraineni pentru a putea primi educație publică.

Și, astfel, să atragă atenția organizațiilor non-profit, sponsorilor și donatorilor pentru desfășurarea ulterioară a școlii ucrainene, găsind finanțări pentru plata profesorilor și administrației școlare, pentru cumpărarea de materiale de studio și organizarea unor evenimente”, a precizat Kseniia Shyriaieva.

În județul Cluj sunt circa 1000 de refugiați ucraineni.