Încep zilele culturale maghiare VEZI programul și măsurile de siguranță

0

Ediția din acest an a Zilelor Culturale Maghiare se va desfășura, potrivit organizatorilor, sub semnul măsurilor de siguranță.

„În calitate de organizatori ştim foarte bine că, în situaţia actuală, seria noastră de manifestări va fi un fenomen inovator în comparaţie cu practica anilor trecuţi, dar sunt în măsură să-i asigur cu conştiinţa împăcată pe toţi participanţii că, fideli sloganului «Cât se poate!» din anul acesta, am întreprins totul pentru a veni cu o ofertă de programe de cea mai înaltă ţinută, care respectă şi cadrul legal impus de autorităţi’’, a precizat Gergely Balázs, organizatorul principal al Zilelor Culturale Maghiare din Cluj.

Acesta a mai menționat că „în anii trecuţi am demonstrat un lucru: comunitatea participanţilor la Zilele Culturale Maghiare din Cluj este o comunitate ordonată, disciplinată şi responsabilă. Credem că, având aceste atuuri, vom putea completa seria destul de lacunară a festivalurilor de vară din anul acesta cu o grupare de evenimente culturale, care vor constitui din nou un exemplu de organizare. Pentru a atinge acest obiectiv, avem nevoie în primul rând de cooperarea publicului, căci numai în această manieră îi vom putea şti în siguranţă pe cei dragi şi pe prietenii noştri”.

Participarea la programele din festival va fi condiționată de înregistrarea în prealabil a celor interesați.

De asemenea, pe parcursul desfășurării festivalului, respectarea măsurilor de prevenire împotriva infectării cu virusul COVID-19 va fi obligatorie atât pentru public, cât și pentru invitați și echipă. Măsurile vor fi afișate în toate locurile de desfășurare.

Participanții la festival vor trebui să își procure bilete gratuite nominale pentru fiecare program în parte. Biletele vor putea fi obținute online, pe site-ul festivalului (www.zilelemaghiare.ro), fie trimițând un e-mail la adresa din programul ales, fie accesând linkul de ticketing din acel program. Cei care nu au acces la internet vor putea să-și procure biletele personal de la casa de bilete care se află în Piața Unirii. Aceasta va funcționa pe baza următorului program: de la ora 12.00 la 20.00 în perioada 15-18 august și de la ora 9.00 la 23.00 în perioada 19-21 august.

Purtarea măştii de protecţie, folosirea dezinfectantelor de la intrarea în spații și respectarea distanței de 1,5 m între participanți vor fi obligatorii la manifestările organizate în timpul Zilelor Culturale Maghiare din acest an. În momentul sosirii la evenimentul dorit, participanţilor li se va lua, în mod obligatoriu, temperatura corporală. Persoanele care vor avea temperatură mai mare de 37,3°C sau care vor prezenta simptome de infecție respiratorie (tuse, rinoree), cât și cele care vor refuza să le fie verificată temperatura nu vor putea participa la evenimentul dorit.

După terminarea fiecărui program, spectatorii vor părăsi în mod obligatoriu acel spațiu pentru a le permite organizatorilor să dezinfecteze perimetrul. Spre deosebire de anii precedenţi, anul acesta nu se vor oferi spre vânzare publicului mâncăruri şi băuturi, prin urmare, participanţii vor trebui să-şi asigure din timp mâncarea şi băutura.

Evenimentele în aer liber din timpul Zilelor Culturale Maghiare se vor desfășura cu precădere în zona centrală a orașului, respectiv în Piața Unirii, în curtea Muzeului de Artă / Palatului Bánffy, în Grădina cu ruine de lângă Biserica Reformată de pe strada Mihail Kogălniceanu, precum și în curțile unor asociații și cafenele clujene.

Zilele Culturale Maghiare din Cluj se vor desfășura, anul acesta, în perioada 19-21 august 2020 și promit să aducă în fața publicului circa 100 de evenimente, care vor avea loc mai ales în aer liber, în peste 20 de locuri din Cluj-Napoca.

În cele trei zile de desfășurare, publicul se va putea bucura de expoziții de fotografie și pictură, lansări de carte, recitaluri de poezie, prelegeri, mese rotunde, conferințe, activități pentru copii, concerte și filme.

banner