Îngrijorător: Trei din zece profesori clujeni nu sunt vaccinați!

0

Anul școlar începe în condiții destul de bune în județul Cluj. Nu mai există nici măcar o unitate de învățământ cu toaleta în fundul curții. De asemenea, toate școlile sunt legate la Internet. Totuși, mai mult de 3 din zece cadre didactice care vor intre în sălile de clasă sunt persoane nevaccinate.

Anul școlar începe sub auspicii mai bune în județul Cluj decât anul trecut. În prezent, toate școlile au grupuri sanitare decente și sunt legate la rețeaua de Internet. Inspecțiile pe teren din ultimele săptămâni arată că, în toate școlile din județ, au fost create circuitele sanitare menite să limiteze răspândirea coronavirusului. Toate școlile au fost dotate cu dezinfectant și măști. Totuși, mai mult de trei din zece cadre didactice încă nu s-au vaccinat, spune inspectorul școlar general al județului Cluj, Marinela Marc.

Mai exact, sunt vaccinate 68 la sută dintre cadrele didactice, dintre care 11 la sută doar cu prima doză, și 65 la sută din cei care fac parte din categoria personalului auxiliar, dintre care 12 la sută doar cu prima doză.

Autoritățile încearcă să îi convingă deopotrivă pe angajații din învățământ și pe părinții elevilor mai mari de 12 ani să accepte vaccinarea. Ele sunt dispuse să organizeze și caravane ale vaccinării, mai ales pentru școlile din mediul rural. În județul Cluj, există 216 de unități de învățământ publice cu personalitate juridică, 170 fără personalitate juridică și 55 de unități de învățământ private.