Instituțiile publice ar putea scăpa de birocrație printr-un program de digitalizare destinat funcționarilor

0

Reprezentanții Alianței Naționale pentru Digitalizarea Instituțiilor Publice (ANDIP) organizează cursuri de securitate cibernetică și digitalizare, care se adresează, cu precădere, funcționarilor publici ce își desfășoară activitatea în departamentele tehnice ale primăriilor și consiliilor județene din țară. Acestea au loc online, în perioada 24-28 aprilie, iar scopul lor este de a eficientiza munca birocratică în rândul angajaților, dar și al cetățenilor.  

Pe data de 12 aprilie, reprezentanții ANDIP au anunțat că toate locurile disponibile au fost deja ocupate deoarece interesul din partea funcționarilor publici a fost foarte mare. 

“Încă din primele două zile de la debutul înscrierilor, locurile disponibile alocate acestui curs de securitate cibernetică organizat de alianța noastră erau deja epuizate. […] Așadar, ne punem deja problema reeditării acestui curs undeva în partea a doua a anului, în așa fel încât toate instituțiile ce și-au manifestat interesul față de acțiunea noastră să poată fi sprijinite efectiv.”, a declarat Mihai Talpoș, inițiator ANDIP și co-fondator Digital Stack.

Demersurile ANDIP sunt sprijinite și de către Banca Comercială Română (BCR), care își dorește să devină partener în procesul de accelerare a digitalizării pentru cât mai multe instituții publice din România.

“Considerăm că avem nevoie de proiecte de securitate cibernetică derulate la scară largă, ținând cont de faptul că amenințările cibernetice au crescut exponențial și observăm nu doar o creștere a frecvenței, ci o diversificare a modului de operare și a complexității acestora. […] De altfel, securitatea echipamentelor și sistemelor de operare din sistemul public reprezintă o componentă cheie de securitate colectivă”, a spus Ionuț Stanimir, Director de Marketing și Comunicare BCR.

Detalii suplimentare despre cursul de securitate cibernetică, dar și despre alte inițiative ale Alianței Naționale pentru Digitalizarea Instituțiilor Publice pot fi găsite AICI.

Articol redactat de Timea Piper  

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Proiecte pentru digitalizarea instituțiilor publice – 4 milioane de euro vor fi livrate în următorii 3 ani în Regiunea Nord-Vest

Cursuri gratuite de digitalizare pentru angajații IMM-urilor – află detalii

Digitalizarea în România: Va reuși tehnologia să înlocuiască birocrația din administrația publică?

banner