Klaus Iohannis anunță că în weekend se redeschid piețele agroalimentare pe motiv că a scăzut numărul de infectați! CÂTE CAZURI noi de COVID 19 au fost diagnosticate

0

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că piețele se redeschid de la sfărșitul săptămânii, exact în weekendul în care sunt programate alegerile parlamentare. 

Motivul invocat de președinte – în ultimele săptămâni numărul de persoane infectate a scăzut semnificativ.

„După discuţii cu specialiştii, am decis ca de la sfârşitul acestei săptămâni să fie redeschise pieţele. E cu siguranţă o veste bună şi pentru producătorii care vor să vândă în pieţe, dar şi pentru românii care vor să îşi facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă”, a afirmat Klaus Iohannis”, potrivit News.ro.

Închiderea piețelor agroalimentare care funcționează în spații închise a fost o măsură îndelung criticată atât de fermieri cât și de consumatori.

Cazuri noi de COVID 19

În ultimele 24 de ore, 270 persoane au fost confirmate Covid-19 în județul Cluj, însă s-au făcut abia 694 de teste.

69 de persoane sunt de asemenea internate la ATI la unitățile din județ. În acest moment, în spitalele clujene sunt internați 662 de pacienți, din care 638 din județul Cluj.

La nivel național sunt 4.916 de cazuri noi la 15 701 teste (jumătate din câte se fac de obicei) și s-au raportat 135 de decese la 24 de ore.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.529. Dintre acestea, 1.260 sunt internate la ATI.

banner