La Florești, proprietarii pot beneficia de cadastrare gratuită – află cum

1

Ai parte, ai carte…funciară. Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat că cetățenii comunei Florești beneficiază de cadastrare gratuită pentru 671 imobile aflate în extravilan și 100 de imobile din intravilanul comunei. Află cine și cum poate beneficia de această facilitate.

Imobilele și terenurile pentru care a fost dată unda verde pentru cadastrarea gratuită sunt din zonele Bârc, Garina, Sub Poligpn, Deasupra lui Crăciun, Via lui Bangău, Via Cont, Văraștină, Valea Bongardului, Table-Dealul de Jos, Hăitaș.

Persoanele care dețin imobile în zonele menționate se pot prezenta fie la Primăria Florești, la Biroul de Fond Funciar, de luni până vineri între orele 8.00-13.00, fie pe Calea Florești nr. 1. sc. 3, ap. 76, Cluj-Napoca, ing. geodez Opre Vasile Claudiu, de luni până vineri, între orele 9.00-13.00.

Proprietarii sunt rugați să prezinte documentele care să ateste dreptul de proprietate, folosință sau posesia terenurilor, inclusiv contractele de vânzare-cumpărare sub semnătură privată.

Avanjajele cadastrării corecte și înscrierii în cartea funciară

Pe lângă faptul că toată lumea va și cine este proprietarul unui imobil, acesta din urmă poate lăsa moștenire proprietatea copiilor, poate obține mai ușor credite bancare, poate vinde rapid și sigur proprietatea și este protejat de orice conflict lagat de proprietate. În plus, propriertarul cu ate în regulă poate accesa mai ușor fonduri europene.